Avantajele plăcilor brazate

Oricare ar fi cerințele tale, un schimbător de căldură cu plăci brazate îți va eficientiza transferul termic.

Schimbătoarele compacte cu plăci brazate sunt disponibile și pentru debite și capacități ridicate – aplicații pentru care până de curând schimbătoarele cu garnituri erau standardul.
Însă ai totul de câștigat alegând un schimbător cu plăci brazate – ocupă mai puțin spațiu și are un transfer mai eficient de căldură.

Schimbătoarele SWEP de căldură cu plăci brazate sunt extrem de compacte în comparație cu alte tehnologii.
Pot ajunge să ocupe cu până la 90% mai puțin decât un schimbător shell & tube și cu până la 50% mai puțin decât un schimbător cu plăci cu garnituri.

Nemaiavând nevoie de garnituri sau alte echipamente de susținere, aproape 95% din materialul schimbătorului este utilizat pentru transferul căldurii.
În plus curentul turbulent de apă permite utilizarea eficientă a diferențelor mici de temperatură.

Construcția robustă nu necesită garnituri, eliminând riscul de scurgere. Asta se traduce printr-o performanță termică și hidraulică stabilă, cu întreținere minimă și timp de nefuncționare foarte redus.

Dimensiunile compacte permit un design de sistem mai flexibil. Iar instalațiile mari pot fi asamblate modular, unitate cu unitate, prin uși și lifturi standard și pot fi extinse cu ușurință atunci când cerințele o impun.

Vei economisi prin costurile mai mici de întreținere, piese de schimb și instalare. Iar pe durata ciclului de viață de 15-20 de ani costurile pot ajunge și la jumătate față de cele cu un schimbător de căldură similar, dar cu garnituri.

Schimbătoarele SWEP sunt de regulă auto-curățate datorită curenților foarte turbulenți. Iar în cazul aplicațiilor cu un risc ridicat de colmatare, atunci curățarea pe poziție este o soluție la îndemână, fără să fie necesară demontarea schimbătorului.

Prin combinarea designului plăcilor, a materialelor și a conexiunilor din componente standard, SWEP reușește să păstreze un timp scurt de execuție, maximizând, însă, randamentul pentru fiecare aplicație specifică.

Schimbătoare de căldura în plăci brazate vs. cu garnituri

Instalarea unui schimbător de căldură compact cu plăci brazate duce la reduceri semnificative de volum și greutate. Iar asta întrucât schimbătoarele de căldură similare, dar cu plăci cu granituri necesită echipamente de susținere și plăci de presiune.
Prin urmare, amprenta schimbătoarelor cu plăci brazate este mult mai mică. Aceasta înseamnă o mai mare libertate de design pentru fiecare aplicație și costuri mai mici de instalare.

Schimbătoare de căldură cu plăci brazate

Cum se compară cu alte schimbătoare de căldură

Schimbătoare cu plăci brazate

  • Compacte
  • Eficiente
  • Rezistente
  • Modulare
  • Rentabile
  • Auto-curățate
  • Adaptabile

Schimbătoare cu plăci brazate

Schimbătoare cu plăci cu garnituri

Schimbătoare shell & tube

Dă-ne ocazia să te convingem de avantajele
schimbătoarelor cu plăci brazate!