Tehnologia SWEP

Marcă suedeză globală, SWEP este lider mondial în domeniul schimbătoarelor de căldură în plăci brazate.

Prin cercetare continuă și inovare SWEP a ajuns să dețină cele mai eficiente tehnologii de transfer termic.

SWEP oferă astăzi cel mai semnificativ avantaj competitiv și cea mai bună valoare pentru client.

SWEP AsyMatrix – Configurație simetricăSWEP AsyMatrix – Configurație asimetrică

Beneficiile tehnologiei AsyMatrix

Mai puțin material, mai puțină energie consumată, performanță mai bună, eficiență sporită

 • AsyMatrix este tehnologia inovatoare SWEP de plăci asimetrice pentru schimbătoarele de căldură. Configurația canalului asimetric combină maximul de transfer de căldură pe circuitul agentului frigorific cu o scădere minimă a presiunii pe circuitul secundar.
 • Eficiența energetică crescută și utilizarea mai bună a materialului structural în comparație cu schimbătoarele de căldură convenționale oferă o soluție mai durabilă în aplicații.

Într-un schimbător de căldură asimetric circulă aceeași masă ca și într-unul cu plăci simetrice. Diferența este că structura plăcilor asimetrice permite transferul optimizat al presiunii și al căldurii pe ambele circuite. Iar această utilizare optimă a schimbărilor de presiune înseamnă că se pierde mai puțină energie.

Avantaje

 • Performanța unui schimbător cu plăci asimetrice nu mai este limitată de scăderea presiunii și pot fi utilizate mai puține plăci.
 • Tehnologia AsyMatrix reduce volumul schimbătorului cu până la 30%.
 • Schimbătoarele AsyMatrix necesită o cantitate mai mică de refrigerant R410A. Asta duce la reducerea costurilor cu agentul frigorific și ajută producătorii să respecte legislația europeană de mediu.
 • Canalele înguste de refrigerare sporesc transferul de căldură și eficiența.
 • Căderea de presiune este mai mică (cu aproximativ 30% în comparație cu modelul DP400 în cazul chillerelor normale). Aceasta înseamnă un efort mai mic al pompei secundare de fluid și o îmbunătățire a coeficientului de performanță.

Studii de caz

Cum mărește performanța tehnologia SWEP AsyMatrix

Chillere

Pentru a obține o capacitate de răcire ridicată debitele de fluid din chillere sunt ridicate. Cu toate acestea, debitul ridicat crește scăderea de presiune, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai multă energie pentru pompare. Aceasta reduce eficiența generală a sistemului.

AsyMatrix permite menținerea unei presiuni mai ridicate pe circuitul secundar, menținând în același timp și un transfer ridicat de căldură.

Măsurători

 • Prin creșterea temperaturii de evaporare cu 1K modelul DP300 înregistrează un coeficient de performanță / raport de eficiență energetică cu 3% mai mare pentru chiller.
 • Pentru un chiller de 200 kW și 3000 de ore de funcționare pe an, economiile anuale vor fi de aproximativ 5000 kWh sau aproximativ 500 Euro.
 • Modelul DP300 are o capacitate termică ridicată de 12,5 kW /m2, ceea ce înseamnă că utilizează cu aproximativ 25% mai puțin material decât un schimbător convențional.

Centrale termice

SWEP AsyMatrix este o soluție cu adevărat asimetrică, cu două circuite termice diferite, ducând la:

 • Îmbunătățirea transferului de căldură pe circuitul apei domestice
 • O scădere de presiune mai redusă pe circuitul central de încălzire
 • Mai puține plăci necesare
 • O soluție mai compactă decât tehnologia convențională
 • Un schimbător mai mic și mai ușor, iar asta înseamnă un efort de pompare mai redus pentru circuitele de încălzire

Toate echipamentele SWEP au un ciclu lung de viață garantat printr-o testare riguroasă în laborator a fiecărui schimbător livrat – rezistență la depuneri, uzură mecanică, spargere și forțe de torsiune

Certificări ISO

Toate schimbătoarele SWEP sunt certificate ISO 9001 și ISO 14001.

Omologări internaționale

Toate schimbătoarele SWEP au trasabilitate completă și funcționalitate verificată

Certificarea AHRI

Performanță verificată pentru soluțiile tale HVAC

AHRI Logo
AHRI Certified Logo

Certificările AHRI – Institutul pentru Aer condiționat, Încălzire și Refrigerare – sunt o dovadă pentru instituțiile de stat, proprietarii de clădiri și de locuințe că specificațiile privind performanța echipamentelor au fost măsurate și verificate independent. În plus sporesc încrederea clienților finali și permit o comparație reală între producători, modele și tehnologii.

Pentru a fi certificate, echipamentele sunt supuse unor teste efectuate în laboratoare independente contractate de AHRI.
Ele sunt evaluate utilizând standardul industrial adecvat pentru a certifica faptul că evaluările performanțelor publicate de producător sunt corecte.

Abia după verificarea performanței producătorii pot aplica o marcă de certificare AHRI pe echipamente drept dovadă vizuală de conformitate.

Dacă vrei o siguranță suplimentară a performanței dată de verificările terților, atunci alege gama A de schimbătoare SWEP. Acestea au fist primele schimbătoare de căldură cu plăci barzate certificate de AHRI și sunt potrivite pentru aplicațiile HVAC și de încălzire și răcire centralizată.

Gama A de schimbătoare SWEP este certificată în programul AHRI de certificare pentru schimbătoarele de căldură fluid-fluid cu plăci brazate și plăci lipite prin fuziune.

Nu ești convins de inovațiile tehnologice SWEP?