Curățarea pe poziție

Schimbătoarele SWEP sunt de regulă auto-curățate datorită curenților foarte turbulenți.

În aplicațiile cu un risc ridicat de colmatare, de exemplu din cauza temperaturilor ridicate, a apei dure sau a nivelurilor ridicate ale pH-ului, poate fi totuși necesară curățarea schimbătorului pentru a-i menține eficiența.

Acest lucru se realizează rapid și ușor prin opțiunea de curățare pe poziție, adică o metodă de curățare a suprafețelor interioare ale sistemelor închise prin circularea fluidului. Nu este necesară dezasamblarea schimbătorului.

Când este necesară curățarea?

Un schimbător de căldură în plăci este mai puțin susceptibil la degradare și colmatare. Totuși poate ajunge să fie necesară curățarea lui dacă operează în condiții de temperaturi ridicate, o concentrație mare de particule în apă, apă dură sau niveluri ridicate ale pH-ului.

Monitorizează constant performanța lui ca să te asiguri că funcționează cu o eficiență maximă, prevenind risipa de energie și întreruperile neplanificate.
Există doi indicatori care îți vor arăta dacă este necesară curățarea schimbătorului: diferențele de temperatură și scăderile de presiune. Verifică dacă debitele de apă sunt conform specificațiilor pentru a te asigura că indicatorii nu sunt afectați de modificările debitului.

  • Diferențele de temperatură mai mici decât cele specificate indică semne de înfundare a plăcii canalului.
  • Scăderile de presiune mai mari decât cele specificate indică înfundarea canalului ducând la creșterea vitezei.

Cum cureți un schimbător de căldură în plăci?

Schimbătoarele SWEP cu plăci pot fi curățate rapid și ușor prin opțiunea de curățare pe poziție, o metodă de curățare a suprafețelor interioare ale sistemelor închise.

Un fluid chimic este circulat prin schimbător fără a fi necesară dezasamblarea lui. Substanțele chimice dizolvă sau slăbesc depunerile, ducând la îndepărtarea uniformă și reducând costurile generale de operare. Schimbătoarele SWEP cu plăci pot fi echipate cu porturi dedicate operațiunii de curățare pe poziție pentru a ușura și mai mult procesul.

Află mai multe despre
această tehnică de curățare